Menu

Facebook
Ervaringen
"Wist ik dit maar eerder"
Zoeken

Dit is een zachte wervelkolom-massage volgens Rudolf Breuss, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. De massage is vooral gericht op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven en zorgt voor een weldadige ontspanning in deze drukke tijd.

Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de (Johannes)olie waarmee wordt gemasseerd in de weefsels trekken. Dit is volgens Rudolf Breuss een zeer belangrijk onderdeel ter regeneratie van de tussenwervelschijven. Het is mede de sleutel voor het oplossen van vele problemen in ons bewegingsapparaat, in het bijzonder in het wervelkanaal in het heiligbeengebied.

In de regel wordt de Breussmassage na de Dorn behandeling ingezet. Soms is er een aanleiding om de massage vooraf te geven, bijvoorbeeld aan mensen die erg gespannen zijn. De massage kan ook op zich zelf staand ingezet worden.

Voor het gebruik van Johannesolie bestaan contra indicaties. Dit  komt uitgebreid ter sprake in een anamnese voorafgaand aan de behandeling. Als hier sprake van is dan wordt een andere olie gebruikt.