E.S.B.® is een effectieve manipulatietherapie die gebruik maakt van zachte bewegingen gericht op het herstellen van structurele disbalans, het verminderen van stress en pijn en het vergroten van persoonlijk bewustzijn en welzijn. ESB® streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot- spier- en zenuwweefsel.

In E.S.B.® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden. Storende, belastende lichamelijke veranderingen (symptomen) zijn een teken van een overbelasting van deze regelmechanismen; je zou kunnen spreken van een ontoereikende probleemoplossing. Het lichaam is niet in staat een adequate oplossing te vinden. Alle ongevallen, ziekten en emotionele conflicten die je in de loop van je leven meemaakt, onbewust toevoegt en onbewust met je meedraagt, resulteren in een dergelijk toestand.

Tijdens een E.S.B.® -behandeling proberen we voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren. Het lichaam zoekt zijn natuurlijke optimale instelling weer op, waardoor het weer in een staat van rust, balans en ontspanning kan komen.

Er wordt behandeld met (bij voorkeur dunne) kleding aan. Neurologische klachten, al dan niet veroorzaakt door een beroerte, kunnen vaak succesvol met deze unieke behandelmethode worden aangepakt.

Laserpen
Om de verzwakte zenuwen te versterken wordt mede gebruik gemaakt van ooracupunctuur met behulp van een laserpen. Er worden geen acupunctuurnaalden gebruikt. De behandeling is totaal pijnloos; laser is eigenlijk een sterk gebundelde lichtstraal.

E.S.B.® is veilig, cliëntvriendelijk en geschikt voor mensen van iedere leeftijd.