Februari 2024 
Vanaf nu is er de mogelijkheid om met een nieuwe methodiek genaamd Mind Eye Power, stress, angst, onverwerkte emoties en hardnekkige overtuigingen aan te pakken.

Juli 2023 
Je kunt je weer aanmelden voor de workshop 'Heel' je lijf. Deze wordt dit jaar voor de derde keer gegeven op 7 en 28 oktober 2023. Twee zaterdagochtenden.

April 2023 
De workshop 'Heel' je lijf wordt voor de tweede keer gegeven op 1 en 15 april. Twee zaterdagochtenden.

Januari 2023
De workshop 'Heel' je lijf staat op de kaart. Twee dagdelen waarin we gaan ervaren hoe we door middel van creativiteit, meditatie en lichaamswerk de regie weer in eigen hand kunnen nemen.

December 2022 
Nascholing HBO medische basiskennis: 'Het bloed spreekt'

November 2022
Cursus Haptische Bekkenmassage.
Haptonomie betekent letterlijk; de kunst van het aanraken.
Tijdens deze massage laten we jouw lichaam door de haptische technieken voelen waar de pijn, klacht of blokkade zit, om er vervolgens extra aandacht aan te kunnen besteden. Jij mag gaan voelen wat er zit in deze basis waardoor je pijn hebt, je mag naar je lichaam gaan luisteren.

Oktober 2022 
Nascholing allernieuwste module ESB, deel 1

Mei 2022
De praktijk is gesloten van 2 tot 9 mei.

April 2022
Begin van de opleiding Creatief Coachen.

December 2021
Locaties waar contactberoepen ten behoeve van zorg worden uitgeoefend mogen open blijven in de lock down.
Dat betekent dat ik cliënten kan blijven behandelen. 

Februari 2021 
De praktijk is weer geopend vanaf 3 maart.

December 2020
Helaas is op advies van de beroepsvereniging de praktijk tot 19 januari 2021 gesloten naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM.

Maart 2020
Coronavirus
Zoals uit de mediaberichten van de laatste dagen blijkt, verspreidt het coronavirus zich steeds meer over Europa en is nu ook geconstateerd in Nederland. We begrijpen dat dit zorgwekkend is. Als praktijk volgen we de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen worden met grote regelmaat aangepast aan actuele ontwikkelingen.

De belangrijkste maatregelen die we op de praktijk nemen, gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Maar het is nu extra belangrijk om deze op te volgen. Iedereen moet met regelmaat zijn/haar handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de ellebogen en gebruik maken van papieren zakdoekjes.

Vooralsnog is er geen reden voor aanvullende maatregelen. De verantwoordelijkheid wordt door de instanties momenteel bij u als individu gelegd. We vragen u extra alert te zijn op mogelijke gezondheidsklachten die verband kunnen houden met het coronavirus (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) zeker wanneer u recentelijk op vakantie bent geweest in één van de risicogebieden. Neem bij twijfel altijd contact op met uw huisarts en/of de lokale GGD. Mocht de situatie op de praktijk veranderen, dan wordt u hierover geinformeerd.

Februari 2020
* De praktijk is gesloten van 24 tot en met 28 februari

November 2019
* Nascholing BVAT

September 2019
* Nascholing BVAT
* Psoas release voor professionals

April 2019
* De praktijk is gesloten van 15 april tot 7 mei.

Maart 2019
* De praktijk is gesloten van 4 tot 11 maart.
* Nascholing MBK; "Babbelen met je cellen"

December 2018
* De praktijk is gesloten van 22 december tot en met 5 januari.

Oktober 2018
* De praktijk is gesloten van 15 oktober tot en met 19 oktober.

September 2018
* Nascholing BVAT met als spreker Frits Winter. Hij is vooral bekend vanwege zijn bestseller het zelfhulpboek "De pijn de baas". Een aanrader.
  Onderwerpen: "Pijn werkt op je zenuwen" en "Pijn en de rol van emoties".

Juli 2018
* De praktijk is gesloten van 9 tot en met 30 juli.

Mei 2018
* De praktijk is gesloten van 30 april tot en met 7 mei.

Januari 2018
* Informatieavond met als thema "VanzelfGenezen". Centraal hierin staat het zelfregulerend vermogen van ons lichaam.

December 2017
* Nascholing MBK met als thema “buik-brein connectie”. Over de relatie tussen onze buik en cognitie, leren, lezen, beleven, hersenfuncties en ons immuunsysteem.

Oktober 2017
* Kennisbijeenkomst over maagzuurproblematiek

September 2017
* Nascholing BVAT verzorgd door JW Ek met als onderwerp "Pijn en het brein".

- Workshop Bloesemtherapie. Met bloesemremedies (in druppelvorm) kun je aan je emoties en je innerlijk werken. Daardoor verdwijnen emoties en spanningen en wordt het lichaam in staat gesteld zich van klachten te bevrijden. Het psychische of fysieke probleem wordt niet bestreden, maar er wordt met behulp van de bloesemremedies gezocht naar evenwicht.

Maart 2017
* Tweedaagse ESB* nascholing. Onder andere behandeling van evenwichtsklachten en het autonome zenuwstelsel komen aan bod. Bij dit laatste moet je denken aan bijvoorbeeld allerlei klachten waarbij door huisarts of specialist niets wordt gevonden en je te horen krijgt ''u mankeert helemaal niets, u bent kerngezond" of ''gaat u maar eens praten met de psycholoog". Vooral bij rugklachten of stress-gerelateerde aandoeningen werken deze technieken vaak spectaculair.

Ook myofasciale release komt aan bod. Dit zijn milde, vriendelijke massagetechnieken die als doel hebben om de fascies in het menselijk lichaam te ontspannen. Fascies zijn bindweefselvliezen die alle spieren, bloedvaten, zenuwen en organen omhullen en die alles in het lichaam met elkaar verbinden.

* Nascholing BVAT inzake de ontwikkelingen in de APS therapie

December 2016
* Kennisbijeenkomst 'Vrouwenklachten'

November 2016
* Nascholing BVAT inzake de ontwikkelingen in de APS therapie
* Diploma HBO Medische Basiskennis opnieuw behaald, zodat per 2017 voldaan is aan de nieuw gestelde PLATO-eisen (tbv een vergoeding door zorgverzekeraars)

September 2016
* Bijscholing Stromend door de overgang®. Alles m.b.t de invloed van de overgang op mentaal-, emotioneel-, lichamelijk en seksueel gebied bij de vrouw en haar directe omgeving, therapeutische toepassingen en contra indicaties. Vanaf nu sta ik geregistreerd als SDDO®-therapeut met specialisatie ‘De overgang’

Juli 2016
* Nascholing: Hulptechnieken voor diagnostiek, testen en corrigeren. De basisprincipes van spiertesten, ofwel toegepaste kinesiologie komen aan de orde alsmede EFT (Emotional Freedom Technique) als zelfhulpmethode om emotionele zaken los te laten.

April 2016
* Nascholing BVAT door Dr. B. Zylicz specialist palliatieve geneeskunde met als onderwerp: Lokale pijn: betekenis, oorsprong, diagnose en behandeling.

Januari 2016
* Nascholing BVAT 19 januari verzorgt door Ambuklas met als onderwerp: AED en Reanimatie, en Eerste Hulp bij acute nood.
* Eerste lesdag van de opleiding HBO Medische Basiskennis (herhaling).

December 2015
De zorgverzekeraars die per 2016 de behandelingen vergoeden zijn inmiddels bekend. Zie elders op de site.

November 2015
* Nascholing vanuit de beroepsvereniging BVAT met als onderwerp 'Ontwikkelingen APS therapie'.
* Inmiddels is APS therapie ook bekend in de Sint Maartenskliniek. Het APS apparaat wordt daar ingezet in het Field Lab. Dat is geweldig, want op deze manier worden er nog meer onderzoeken gedaan naar deze doeltreffende vorm van pijntherapie.

Mei 2015
Deze maand bestaat APS Praktijk Vitalis 6 jaar! 

April 2015
De praktijk is gesloten van 25 april tot en met 10 mei.

Maart 2015
Nascholing BVAT door dhr. E. Wiersma met als onderwerp "ziekte van Lyme en neurotransmitters".

November 2014
Woensdag 26 november (tussen 19:00-21:00 uur) houd ik een informatieavond. Tijdens deze gratis en vrijblijvende informatieavond krijg je een goede indruk van wat APS Praktijk Vitalis kan betekenen bij pijn, chronische aandoeningen en vermoeidheid. Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang je een definitieve uitnodiging met daarin een tijdstip.

September 2014
*Nascholing BVAT met medewerking van een orthomoleculair diëtiste met als onderwerp 'Weet wat je eet'.
*Eerste dag van de 7 daagse cursus "Voedingsleer met productkennis" zit er op. Natuurvoeding staat centraal. 

Juli 2014
De praktijk is gesloten van 11 juli tot en met 3 augustus. 

Juni 2014
ESB update dag. Deze dag staat in het teken van vernieuwde inzichten en nieuwe ESB technieken.

Mei 2014
Onderzoek is belangrijk om het onomstotelijke bewijs te kunnen leveren voor de effecten die gehaald worden met APS therapie. Daarom wordt er na jaren nog steeds onderzoek gedaan naar APS therapie en komen we steeds meer te weten over de effecten. Recent onderzoek, gericht op de behandeling van pijn bij mensen met Multiple Sclerose (MS), toont aan dat APS therapie 86 % van de klachten vermindert. 

Samenvatting (vertaald uit het Engels):

"Mensen met MS hebben vaak last van zowel nociceptieve en neuropathische pijn en de tweede reageert vaak erg beperkt op behandeling of is moeilijk te behandelen door de vervelende bijwerkingen van de toegepaste medicatie.
Een jaar lang hebben we bij het Multi-disciplinaire MS Therapy Centre in Bedford UK een pilot onderzoek gedaan met een elektrotherapie apparaat genaamd APS Therapy om de pijn te behandelen bij mensen met MS. In periodes van 8 weken werd 3 maal per week behandeld en in totaal werden 38 mensen behandeld om 61 verschillende pijnklachten te behandelen. De resultaten waren dat 76% van de mensen positief reageerden op de behandeling en 86% van de pijn klachten verbeterde. 30% van de mensen met MS pijn werden zelfs helemaal pijnvrij! De gemiddelde verbetering was 4.7 punten op de VAS schaal van 0 tot 10."

Het hele onderzoek is terug te lezen op https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/onderzoek/.

Mei 2014
De praktijk bestaand deze maand officieel 5 jaar!

April 2014
Van 10 tot en met 13 april is de praktijk gesloten. Vanaf maandag 14 april is de praktijk weer bereikbaar.

December 2013
De zorgverzekeraars die per 2014 de behandelingen vergoeden zijn inmiddels (grotendeels) bekend. Zie elders op de site.

November 2013
BVAT nascholing verzorgd door Dhr. A. Korbee met als onderwerpen: darmwerking, immunologie, voedingsintolerantie en leaky gut (lekkende darm). Dhr. Korbee is arts en heeft een praktijk waar gewerkt wordt met APS therapie en geeft orthomoleculair advies. 

Oktober 2013
Opleiding Nutrition Specialist afgerond.

Augustus 2013
Begin van een nieuwe opleiding; Nutrition Specialist.
Dit is een opleiding op het gebied van de orthomoleculaire en nutritionele geneeskunde. Werkelijke gezondheid begint met het optimaal houden van het fysiek en mentaal functioneren. Functionele geneeskunde richt zich op het vroegtijdig onderkennen van functieveranderingen en op het voorkomen en verbeteren van chronische ziekte. Het is een nieuwe benadering voor het creëren en in stand houden van een hoge kwaliteit gezondheid. U krijgt handvaten op het gebied van voeding en voedingssupplementen.

Juli 2013
De praktijk is gesloten van 22 juli t/m 9 augustus.

Mei2013
APS Praktijk Vitalis is terug te vinden op Facebook.

April 2013

*APS therapy bij LifestyleXperience op RTL4.
APS therapy heeft een item gedaan in het programma LifestyleXperiene op de landelijke TV bij RTL 4 en RTL5. In dit item wordt in het kort verteld over APS Therapy. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HavokF9-Wdo

*APS Therapy wint prestigieuze Grünenthal Award in 2013 voor innovatieve manier van pijnbestrijding.
Op uitnodiging van Grünenthal reisde de directieleden van APS Therapy, Maurice Uytdewilligen en Madelène Uytdewilligen af naar het zuid Engelse Bournemouth. Deze Engelse badplaats was dit jaar het decor voor de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze Grünenthal Award. Grünenthal; een wereldwijd bekend farmaceutisch concern, reikt in Groot Brittannië jaarlijks een award uit in het kader van innovatie op het gebied van pijnbestrijding.

Een enthousiast team van 3 Britse artsen van een pijnkliniek in het Engelse Hull diende een rapport in bij de Grünenthal commissie waarin ze de grote successen beschreven die ze behalen bij het behandelen van pijn bij MS patiënten door middel van toepassing van APS Therapy. De onafhankelijke commissie raakte onder de indruk en moedigde het team aan om verder te gaan met de procedure om in aanmerking te komen voor de award van 2013. In totaal deden er 46 teams uit heel Groot Brittannië mee aan de strijd.

Maart 2013
* ESB module 4 behaald; allernieuwste technieken ESB.

* Nascholing BVAT 'Integratie van de myofasciale benadering'.

November 2012
Cursus An Shenn hoofd-, nek- en schoudermassage. Deze massage is een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken.

Augustus 2012
Opleiding Deskundige Drainage & ontgifting afgerond.

Maart 2012
De opleiding tot ESB® Practitioner afgerond.
ESB® is een hele mooie aanvulling op de andere behandelmethoden die ik gebruik in mijn praktijk. Meer informatie over ESB® is te vinden elders op de site.

September 2011
Vanaf deze maand is er de mogelijkheid tot een gratis kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten. Op deze manier kunt u kennismaken met de praktijk, de verschillende behandelmethoden en met mij als therapeut.

Juni 2011
* Diploma HBO Medische Basiskennis behaald.

* Chinflex Basiscursus bij Total Health.

November 2010
15 november op verzoek van de KVO in Lieshout een voorlichtingsavond over APS therapie en de andere behandelmethoden waar ik mee werk.

April 2010
* Basismodule Celzouttherapie volgens Dr. Schussler behaald bij Instituut voor Celzouttherapie.

* 15 april op verzoek van de KVL in Lieshout een voorlichtingsavond over APS (pijn)therapie.

* 17 april aanwezig op de gezondheidsmarkt in Beek en Donk van 11.00 tot 16.00 uur plaats: het Ontmoetingscentrum, het sportcentrum en de bibliotheek aan de Otterweg in Beek en Donk.

* Per 1 april 2010 geregistreerd als natuurgeneeskundig therapeut bij de beroepsvereniging NOAG, aangezien ik in mijn praktijk gebruik maak van meerdere behandelmethoden.

Augustus 2009
De nieuwe praktijkruimte is klaar en kan in gebruik genomen worden.

Mei 2009
Officiele start van de praktijk.